Jak vyčistit pračku
|

Jak vyčistit pračku a zbavit se zápachu nebo vodního kamene

0
(0)

Čas od času je zkrátka potřeba vyčistit vše, co téměř denně ve své domácnosti využíváte. To platí i o pračce. Pokud nevíte, jak pračku vyčistit, pak vám s tímto krokem poradíme. Jestliže totiž budete tento proces ignorovat, může se vám stát, že prádlo, které z pračky vytáhnete nebude vonět, a to i v momentě, kdy jste k němu přidali kvalitní prací prostředek a aviváž. Nečistoty v pračce vám prádlo znehodnocují a vy se tak do praní můžete pustit znovu. Pračku lze přitom vyčistit za pár korun a nezabere vám to ani pár minut.

Jak vyčistit pračku?

V první řadě se zkuste zaměřit na filtr. Nemusíte jej hned měnit. Stačí vědět, jak filtr zbavit nečistot. Proveďte demontáž filtru z vaší pračky a poté ho položte pod tekoucí vodu. Voda by měla být teplejší, aby veškeré nečistoty z filtru povolily. Filtr je důležitou součástí pračky. Budete-li ho ignorovat, může dojít až k nenávratnému poškození pračky. Při čištění se dále zaměřte také na dávkovač. Ten vytáhněte a rovněž ho propláchněte. Vyčistit byte měli i prostory pod dávkovačem. I ty mohou být zanesené a plné nečistot.

Kromě chemických přípravků je vhodný i ocet se sodou.

Buben a samotnou pračku můžete vyčistit pomocí různých chemických přípravků. Každý z nich má na svém obalu sepsán návod. Poradíme vám, jak pomocí této kombinace pračku vyčistit tak, aby vaše prádlo bylo opět svěží a voňavé. Určitě nikdo netouží po tom, mít špinavé a smradlavé prádlo ve chvíli, kdy je pár vteřin vytáhnuté z pračky. Jak tedy vyčistit pračku pomocí octu a sody? Pojďme se na to společně podívat. Uvidíte, že na tom není nic složitého.

Čištění pračky pomocí octu a sody

Nádobu, do které se dává aviváž naplňte octem. Ocet taktéž přidejte i přímo do bubnu pračky. Pračku následně nastavte tak, aby proces praní trval nejdéle. Zároveň nastavte nejvyšší možnou teplotu. Proces je potřeba zastavit před mácháním. V této fázi necháte pračku několik hodin. Po uplynutí této doby pračku znovu zapněte a nechte ji dokončit svůj proces. Celý tento cyklus lze opakovat.

Jak se vám líbil tento článek?

Čím víc hvězdiček, tím lepší

Průměrné hodnocení: 0 / 5. Počet hlasujících: 0

Zatím nehodnoceno, buďte první.

Podobné příspěvky