bezlepková dieta

Bezlepková dieta. Přináší benefity pro krásu

4
(1)

Alergie na lepek se nemusí projevovat výraznými změnami. Někteří ani nevědí, že se podobný problém týká i jich samotných. Omezení této látky v jídelníčku proto není na škodu. Jestliže jsou vaše střeva k lepku intolerantní, možná se to projevuje i na vaší kůži, a tím pádem na celkové kráse. Jinými slovy – bezlepková dieta vám na kráse může přidat

Průmyslově zpracované potraviny

Možná vás napadá, že se lepek vyskytuje jen v pečivu nebo přílohách. Tak tomu v dnešní době už bohužel není. Velké obchodní domy nabízejí množství průmyslově zpracovaných potravin. Jedná se například o cukrovinky, hotové pomazánky, párky a mnoho dalších potravin, ve kterých je mouka jednou z ingrediencí. Pokud takové potraviny konzumujete denně, dostanete do sebe více lepku, než je zdrávo. 

Zaměřte se na čerstvou stravu

Právě z toho důvodu se vyplatí tyto produkty obcházet obloukem a raději více času strávit výběrem správné zeleniny a ovoce. Ve svém jídelníčku byste měli mít hlavně zelené potraviny, které pomáhají tělu, aby se lépe čistilo. Dále ovoce pro denní přísun energie také mnoho oříšků. Kromě toho zařaďte více masa, ryb a povolených luštěnin. Jestliže zvládnete podobný jídelníček udržovat dlouhodobě, pokožka se stane, pevnou, zářivou, bez černých teček a nedokonalostí. 

Snídani s pečivem vyměňte za bílý jogurt s ovocem, k obědu si dejte místo těstovin brambory a k večeři například grilovanou zeleninu s masem. 

Lepek způsobuje i ekzémy

Keratóza, zarudlá pokožka, lupénka a další kožní onemocnění mají většinou příčinu v těle. Jsou to hlavně střeva, která jsou odpovědná za naši krásu. Jelikož se skrze ně vstřebávají vitamíny a minerály. Pečujte o ně, dávejte jim méně lepku a uvidíte, že se váš zdravotní stav brzy zlepší. Výhody, které s sebou přináší bezlepková dieta, odhalíte takřka okamžitě.

Pokud si kromě špatného stavu kůže všímáte bolesti hlavy, trávicích obtíží, plného břicha a podobných obtíží, je velmi pravděpodobné, že alergií na lepek trpíte a vyplatí se vám zajít k lékaři na testy. 

KAM DÁL? MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Jak se vám líbil tento článek?

Čím víc hvězdiček, tím lepší

Průměrné hodnocení: 4 / 5. Počet hlasujících: 1

Zatím nehodnoceno, buďte první.

Podobné příspěvky